lørdag den 16. juni 2012

Kan du mærke dig selv?

Sikke en nat! Jeg tror, jeg først rigtigt kunne ligge hovedet på puden omkring kl. 02. Så var der ro hos alle. Måtte dog lige give min mand albuen, da han begyndte at snorke!

Kl. 5 vågnede min søn, Bertram, og var klar til at stå op. Det gør han næsten altid for tiden. Og det er også ok, hvis man har sovet rimeligt gennem natten. Men det havde jeg ikke!

Bertram fik også vækket sin søster Vilma. Vi bor i et rækkehus, hvor der er rimelig lydt. Og så har de bare "øre" for hinanden og reagerer hurtigt på hinandens lyde.

Så i morges, da kl. var 5 og begge var vågne, gik jeg i seng igen med ørepropper og sov tungt 3 timer, mens min søde mand klarerede morgenmad og leg.

Nu er jeg så stået op. Kan stadig mærke trætheden i kroppen. Har en halv aftale med min søde nabo om at løbe - men puha, har jeg energi til det? Jeg VIL gerne afsted. Er lige startet op igen efter længere pause (læs:barsel++). Godt, vi kan hjælpe hinanden med at komme ud af sofaen og ud i skoven.

Og der er rigtig meget, jeg dybest set ikke har energi til. Sådan havde jeg det også under min barsel. Mange spurgte mig, HVORFOR jeg begyndte at lave amerikanske pandekager, hvis jeg havde muligheden for at sove? Fordi JEG har LYST!

For mig handler det om at have andet indhold i mit liv end barsel og børn. Så selvom jeg ikke har haft energien, har jeg gjort mange ting for mig selv, fordi JEG havde lyst. Bagt boller. Set film (opdelt på flere aftener). Løbet ture. Shoppet, når muligheden pludselig bød sig en halvtime en lørdag formiddag.

Jeg tror på, det er vigtigt at putte små bider af indhold, som DU har lyst til, ind i dit liv under din barsel - men så sandelig også efter! Mange kvinder er ikke gode til at mærke efter, hvad DE har lyst. Måske fordi, de opnår en vis tilfredsstillelse i at gøre ting for andre. Sådan har jeg det også selv.

Desværre tror jeg, at dette er en af grunden til, at en del kvinder ender med at søge skilsmisse. Fordi de "vågner" op i et liv med halvstore børn, velplejet hus og et serviceniveau, som de dybest ikke gider opretholde. Fordi det ikke længere giver mening. Men som de samtidig selv har skabt. Og nu vil de ud og mærke livet igen.

Så pas på, du ikke mister dig selv, mens du har små børn! Det går INTET fra din familien, fordi du prioriterer dig selv indimellem. Tværtimod.

Jeg ved, hvor svært, det kan være at mærke sig selv.Jeg fik engang et råd af en klog kvinde; For at mærke sig selv, skal der være HELT stille. Kun når der er stille, kan du koncentrere dig om at finde vejen til dig selv og, hvad DU vil med livet.

Det lyder måske som volapyk. Men øvelse gør mester! Hvornår har du sidst gjort noget for DIG, fordi DU havde lyst til det?

2 kommentarer:

 1. Hej Line,

  Hermed en lille hilsen fra en gammel mødregruppe kending :-)
  Det glæder mig meget at se I har det godt, helt derude i Skanderborg... ;-D

  Det er så sandt, så sandt det du skriver, hverdagen kommer meget let til at gå op i vasketøj og hælde mælk i glas og tørre både den ene og den anden ende. Man kan så let komme til at glemme sig selv. Jeg har helt sikkert gjort det i et par år++.

  Mange hilsner fra Pernille

  SvarSlet
 2. Hej Pernille,

  Dejligt at høre fra dig! Ja, du kender jo også til livet med 3 børn med alle dets glæder og udfordringer :) Jeg er faktisk glad for at høre, du også kan kende dig selv i mit indlæg - for så er jeg jo ikke alene ;0) Håber, vi ses en dag - det kunne altså være ret hyggeligt. Indtil da, håber jeg, du vil følge med på bloggen - og gerne give dine kommentarer og indspark til indholdet :)

  KH Line

  SvarSlet