tirsdag den 23. oktober 2012

International Præmatur Dag 2012

Den 17. november er International Præmatur Dag. I den forbindelse har Landsforeningen Præmatures Vilkår skabt en kampagne, hvor overskuddet fra salg af armbånd går til støtte til for tidlig fødte børn og deres forældre, som netop nu er indlagt på landets hospitaler. Du kan købe armbåndet på Landsforeningens website.

Der fødes hvert år 4600 for tidlig fødte børn - det svarer til over 12 børn om dagen! Teknologi og viden gør det muligt for lægerne at redde børn helt ned til 21. uge. Ofte med store konsekvenser for både barn og forældre. Psykisk såvel som fysisk.

Da jeg var indlagt på neonatal med Vilma & Bertram, så jeg børn, som vejede 500-600 gram og ikke selv kunne optage mad via sonde. Det må være så barskt for de nybagte forældre at se deres lille baby kæmpe for livet hvert eneste minut. Og sikke en start på livet! Følgerne ved meget for tidlig fødsel er mange. Og jeg priser mig lykkelig for, at mine to mindste trods alt kun blev født 8 uger før tid.

Det er videnskabeligt bevist, at den neonatale pleje, som den foregår mange steder i dag, er med til at stresse det for tidlig fødte barn. Skarpt lys, stress, smerte, forstyrret søvn mv. er med til at påvirke det for tidlig fødte barns udvikling negativt.

Derfor går udviklingen i retning af en mere familie-centreret pleje, også kaldet NIDCAP. Den 24. oktober sætter Landsforeningen Præmatures Vilkår fokus på optimal pleje af det for tidlig fødte barn. Det sker på en konference i Tivoli i København.

Vil du vide mere om konferencen og Landsforeningens arbejde, så klik her.

Tanker til alle forældre, som netop nu er indlagt med deres børn. For tidlig født eller ej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar