fredag den 24. august 2012

Sunde knækbrød til børn

Er det bare mig eller spiser børn en hel del? Eller spiser de bare ofte? Jeg synes ikke, jeg laver andet end at forberede mad, fodre/hjælpe ved måltid, rydde af og rydde op. For så at starte forfra på et nyt lille mellemmåltid!

Mine børn har altid spist godt. Og det er super dejligt, især fordi de to små er for tidlig fødte. Og jeg forsøger virkelig at lave lækre tallerkner med sund mad. Uden at overdo it!

Derfor var det et tiltrængt input, da min zoneterapeut gav mig opskriften på sunde - og nemme - knækbrød. De egner sig super godt til en lille hyggestund, hvis man vil bage med sine børn (over 3 år) og så smager de faktisk ret godt. Opskriften er så enkel, at selv ammehjerner kan følge med ;0) Prøv selv.

Sunde knækbrød
2 plader

1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
3 1/2 dl speltmel
2 dl vand
1 dl olie
1 tsk bagepulver
1 tsk fint salt

Alt røres sammen og dejen deles i 2. Hver portion rulles ud mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste lag og skær dejen for med en kniv, hvor knækbrødet skal deles. Bages midt i ovnen ved 200 gr. i 15-20 min til, det er gyldent. Opbevares i lufttæt beholder.


1 kommentar:

 1. Hej!

  Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

  Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

  Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

  For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

  Hav en dejlig dag!

  Med venlig hilsen
  - Elin, Findeopskrifter.dk

  SvarSlet