søndag den 1. juli 2012

Om hjul, der triller. Som om det skulle være noget nyt!

Udstyrs-junglen kan være uoverskuelig - selvom antallet af tvillinge-produkter er ret sløvt! OPFORDRING OPFORDRING!!! Det kan være virkelig svært at skelne mellem "need to have" og "nice to have", når det kommer til udstyr til de små poder. Og et fejlkøb er jo ikke længere bare ET fejlkøb, men TO!

Heldigvis havde vi "øvet" os på vores ældste datter, før vi fik tvillingerne. Men der er alligevel nogle særlige behov, når man får to børn på éen gang f.eks. en tvillinge-klapvogn/barnevogn.

Kongerne på det marked er klart Teutonia og Emmaljunga. Ved ærligt talt ikke, om jeg kan anbefale nogen af dem. En af mine tvillinge-bekendte fik (efter problemer med hjul, der faldt af!) hele tiden tilsendt de forkerte hjul til sin Teutonia. På trods af, at producenten havde fået vognen tilsendt! Til Tyskland! MEGET svært at se, hvilke hjul der nu passer til de forskellige modeller. Især, når man selv har designet skidtet!

Emaljunga er også et kapitel for sig. Heldigvis falder der ikke hjul af vores vogn. Men jeg er HELT sikker på, at designet er udtænkt af nogle utrolig skarpe ingeniører, som bare har regnet den ud. På papiret ihvertfald. Til dem, som står overfor at skulle gøre dette store indkøb og overvejer Emmaljunga: ring for detaljer!


Både min mand og jeg har begge haft stor glæde af en slynge. Til aflastning nat og dag. På den måde kan man bære et barn og samtidig have hænderne fri til at nusse/trøste det andet barn. Sådan da. Det kan virke lidt bøvlet i starten at få slynge og barn til sidde som de gjorde hjemmesiden, da man bestilte slyngen ...Men øvelse gør mester! En klar fordel er også, at så snart barnet sover, kan man liiiige lirke slynge af, svøbe barnet og lægge det i egen seng. Og hvis det ikke virker; lægge sig sammen med barn og slynge i sofaen og få sig en lille morfar.

En sansegynge har også været en stor hjælp. Et sted at aktivere ét barn, mens du pusler eller snakker med det andet. Og i starten kan de også ligge der sammen og slappe lidt af til de vuggende bevægelser.

Og så er det også god træning. Især hvis man er for tidlig født og meget følsom på sine sanser, som følge af umodent nervesystem.

Da Vilma & Bertram begyndte at kravle, tog vi gyngen ned et stykke tid. Men nu, hvor de går, er den igen fremme. De kravler på den, svinger sig, gynger, leger. Også den store elsker at ligge i den og slappe af til lidt Ramasjang.

Jeg ved godt, der findes mange flotte og dyre modeller på markedet, men vi købte faktisk bare en i Silvan og, den har fungeret super! Og nej, du skal ikke lige prøve en tur, hvis du lige som mig lige mangler at smide de sidste 5 kg efter fødslen - max belastning er 50 kg.


2 kommentarer:

 1. Som mor til pseudo-tvillinger med 16 måneder imellem, vil jeg gerne anbefale Easy Walker duo.
  Den kan bruges som barnevogn og senere som klapvogn og er lige præcis så bred (smal), at den kan gå igennem døren i Intercity-toget :-)
  Den kører som en drøm og vi har aldrig haft problemer med den.

  http://www.babysale.eu/duo-kinderwagens/kinderwagens/duo-kinderwagens/easywalker-duo-plus-2011-black-edition

  SvarSlet
 2. Hej Louise,

  Tak for tippet! Det er hermed givet videre :) Og en god barne-/klapvogn er uundværlig, når man har (pseudo-)tvillinger!

  De bedste hilsner Line

  SvarSlet