tirsdag den 10. juli 2012

Haven som ekstra rum til boligen

Vores have er meget lille. Men det ER en have. Og efter flere år i lejlighed i midtbyen (med baby), var det dejligt at mærke græs under fødderne. Selvom jeg ikke fik store smukke, gamle frugttræer med i købet af et stk. nybygget rækkehus. De må komme senere ...

I dag 5 år efter indflytning er de grønne rum (endelig) begyndt at vise sig. På den ene side af huset stenbelagt gårdstemning. Den anden side med terrasse og mindre græsplæne, frugtbuske og et lille bålsted. Tidligere havde vi også træstammer i forskellige højder, som løb i en slange. Fantastisk til baner, som min mand bygger en hel del af til vores ældstes store glæde. Men nu er de rådne og netop hevet op af jorden og kørt til genbrugspladsen. Og der skal tænkes nye tanker for vores grønne plet.

Min ældste datter og jeg har afprøvet flere børnevenlige projekter i haven de sidste 5 år. Der gror hvert år skovjordbær under bøgehækken - nu også til store glæde for de to små, som hellere end gerne spiser både grønne som røde bær.

Og vi har blåbær i krukker, som vokser med stor succes (et mix af flere sorter til at bestøve hinanden). Vi har haft ærter og tallerkensmækker. Krukker med ananas-salvie (der dufter af sun lolly), citronmelisse, persille og purløg.

Men vores mest kreative projekt er "kassen". En palleramme, jeg har fået på mit arbejde og som hvert år fyldes med (ny) sjov i børnehøjde. Her har bl.a. vokset baby-gulerødder, jordbær og radiser. Et år var det en mark af vilde blomster, så vi hele sommeren igennem kunne sætte de smukkeste buketter på spisebordet. Til STOR glæde for egne, naboens og venners børn. At trække sin helt egen hjemme-produceret gulerod op af jorden er en FANTASTISK glæde for et barn. Den smager bare bedre!

Kan varmt anbefale Weibulls Junior, som har alt til børnehaven - børnehandsker og haveredskaber i klare farver samt poser med frø til såning af alt lige fra tomater og græskar til ærteblomster og kalabas-slanger, som kan males. Fås hos de fleste planteskoler, i Jem&Fix og på nettet.

Pallerammer kan ofte hentes gratis hos flere virksomheder - bare spørg! Eller købes for 50-100 kr. fra ny. Fordelen er, at rammen kan klappes helt sammen, når du ikke bruger den. Vores står på fliser, med dug i bunden, så vi undgår ukrudt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar